Häng med till kända och okända smultronställen i

Mälaren och skärgården

“Kultur och natur i Mälaren”

Mälarens skyddade farvatten passar perfekt för inspirerande utflykter i kajak. Under den guidade turen glider vi fram längs lummiga stränder, spanar in intressanta byggnader och känner historiens vingslag.

Förkunskaper: – EPP Gul eller mostvarande. Sträcka: 16 km. Innehåll: – Guide – Kajak med all utrustning – Välkomstfika

6 timmar

“Stockholms hamnar”

Upplev det dynamiska sjölivet runt huvudstaden och lär dig mer om hur staden på holmarna växt fram. Se myllret av båtar och fartyg, beundra stadsbildens variation och smyg fram längs kanaler och kajer. En kajaktur runt Stockholm ger dig nya perspektiv som nog överraskar många.

Förkunskaper: – EPP Gul eller motsvarande. Sträcka: 9 km. Innehåll: – Guide – Kajak med all utrustning – Välkomstfika

5 timmar

“Bland kobbar och skär”

Skärgårdens farleder har varit livsviktiga för både skärgårdsbor och stadsbor och detta lär du dig mer om på våra guidade turer. Vädret och vindarna styr kursen för dagen och du kommer garanterat få med dig minnesbilder som räcker för lång tid framöver.

Förkunskaper: EPP Gul eller motsvarande. Paddlingen går över fjärdar och sund med båttrafik så därför är det ett krav att kunna komma upp i kajaken från vattnet om man välter. Sträcka: Cirka 20 km. Tid: Heldag. Innehåll: Guide, kajak med all utrustning, karta, välkomstfika (ta med egen turfika och lunch). 

Nacka

“Två sjöar och en tunnel till havet”

Följ med på en trygg paddlingstur längs Nackas historiska vattenvägar på Sickla- och Järlasjön. Eftersom turen går på ett sjösystem utan båtar och vågor passar den utmärkt för dig som är ovan att paddla. Efter en teknik och säkerhetsgenomgång sjösätter vi kajakerna för en lugn tur där ni får lära er mer om naturen och kulturen i landskapet. Förkunskaper: – Simkunnig Sträcka: 7 km. Innehåll: – Guide – Kajak med all utrustning – Välkomstfika

3 timmar

 

“Nackalandet och Djurgården runt”

En mycket varierad tur som bjuder på både insjö-, kanal-, skärgårds- och stadspaddling på en dag. Med guidens hjälp får du stöd för att
göra en säker och bekväm tur där ni fikar och äter äter lunch vid vattnet. Förkunskaper: – EPP Gul eller motsvarande. Sträcka: 24 km.
Innehåll: – Guide – Kajak med all utrustning – Karta – Välkomstfika

8 timmar

 

“Mörkerpaddling i Sickla- och Järlasjön”

Upplev skymningen och mörkret i Stockholms närmaste naturområde. Vi startar i skymningen för att vänja oss vid mörkret då vi lugnt och tyst utforskar stränderna och djurlivet. I det trygga sjösystemet utan båtar kan vi koppla av och fika på sjön när vi njuter av Stockholms ljusspel över natthimlen. Förkunskaper: – EPP Vit eller mostvarande. Sträcka: 7 km. Innehåll: – Guide – Kajak med all utrustning – Välkomstfika Turer genomförs från september till november.

3 timmar.

 

“Hammarby Sjöstad – Saltsjöbaden”

Vi startar vid centret i Hammarbybacken och tar oss genom den historiska leden i Sickla/Järlasjön. Efter ett lyft på 400m sjösätter vi kajakerna i Duvnäsviken och paddlar vidare genom Baggenstäket. Längs Solsidans varierade natur och byggnader paddlar vi kustnära. Turen avslutas med en pampig angöring vid Grand hotel Saltsöbaden och därefter fortlöper färden med Saltsjöbanan tillbaka till Sickla.

Förkunskaper: – Simkunnig samt paddlat 10km tidigare. Sträcka: 15 km. Innehåll: – Guide – Kajak med all utrustning – Välkomstfika

4 timmar