Häng med till kända och okända smultronställen i

Mälaren och skärgården

Upptäck kulturen och naturen i Mälaren

Mälarens skyddade farvatten passar perfekt för inspirerande utflykter i kajak. Under den guidade turen glider vi fram längs lummiga stränder, spanar in intressanta byggnader och känner historiens vingslag. Lär mer i eventkalender.

Utforska Stockholms hamnar i kajak

Upplev det dynamiska sjölivet runt huvudstaden och lär dig mer om hur staden på holmarna växt fram. Se myllret av båtar och fartyg, beundra stadsbildens variation och smyg fram längs kanaler och kajer. En kajaktur runt Stockholm ger dig nya perspektiv som nog överraskar många. Läs mer i eventkalendern.

Bli ett med naturen bland kobbar och skär 

Skärgårdens farleder har varit livsviktiga för både skärgårdsbor och stadsbor och detta lär du dig mer om på våra guidade turer. Vädret och vindarna styr kursen för dagen och du kommer garanterat få med dig minnesbilder som räcker för lång tid framöver. Läs mer i eventkalendern.

Turer Nacka

Två sjöar och en tunnel till havet

Följ med på en trygg paddlingstur längs Nackas historiska vattenvägar på Sickla- och Järlasjön. Eftersom turen går på ett sjösystem utan båtar och vågor passar den utmärkt för dig som är ovan att paddla. Efter en teknik och säkerhetsgenomgång sjösätter vi kajakerna för en lugn tur där ni får lära er mer om naturen och kulturen i landskapet. Förkunskaper: – Simkunnig Sträcka: 7 km. Innehåll: – Guide – Kajak med all utrustning – Välkomstfika

3 timmar

 

Nackalandet och Djurgården runt

En mycket varierad tur som bjuder på både insjö-, kanal-, skärgårds- och stadspaddling på en dag. Med guidens hjälp får du stöd för att
göra en säker och bekväm tur där ni fikar och äter äter lunch vid vattnet. Förkunskaper: – EPP Gul eller motsvarande. Sträcka: 24 km.
Innehåll: – Guide – Kajak med all utrustning – Karta – Välkomstfika

8 timmar

 

Mörkerpaddling i Sickla- och Järlasjön

Upplev skymningen och mörkret i Stockholms närmaste naturområde. Vi startar i skymningen för att vänja oss vid mörkret då vi lugnt och tyst utforskar stränderna och djurlivet. I det trygga sjösystemet utan båtar kan vi koppla av och fika på sjön när vi njuter av Stockholms ljusspel över natthimlen. Förkunskaper: – EPP Vit eller mostvarande. Sträcka: 7 km. Innehåll: – Guide – Kajak med all utrustning – Välkomstfika Turer genomförs från september till november.

3 timmar.