Är du en nyfiken och ambitiös kajakpaddlare?

Under 2024 genomför jag, John Sjöberg, Svenska Kanotförbundets ”Ledarutbildning Steg 3” som är den högsta nivån på ledarutbildning. Utbildningen syftar till att utveckla ledare som har kompetens att genomföra individanpassad träning och coaching till duktiga paddlare. En del av utbildningen innebär att coacha och leda en grupp adepter under längre tid där varje adept skall få stöd för sin utveckling baserat på en personlig utvecklingsplan. Dessutom fördjupar ledarutbildningen kompetensen att guida i krävande miljöer långt bort från civilisationen.

Utvecklingsgruppen 2024

Kopplat till detta lanserar weXplore Outdoor & Friskvård en utvecklingsgrupp för kajakpaddlare som fokuserar på träning i teknik och taktik vid paddling i krävande miljöer. Turplanering med riskanalys och riskhantering för säker paddling. Friluftstekniker inom skärgårdspaddling. Fysisk och mental träning för kajakpaddlare. Hållbarhetsperspektiv relevanta för kajakpaddling.

Som adept i Utvecklingsgruppen erbjuds du:

  • En personlig kajaktränare under perioden januari till oktober 2024.
  • Vägledning med ett Personligt träningsprogram för kajakpaddling.
  • 8 instruktörsledda träningstillfällen.
  • 3 digitala träffar.
  • 2 guidade turer i krävande miljöer inom Sverige. 

Målgrupp

Utvecklingsgruppen vänder sig till dig som har ambition att ta din kajakpaddling till högre nivåer inför till exempel en examination, en långtur eller annat kajakäventyr. Det passar även dig som leder turer och som vill utveckla färdigheter för att bli en tryggare och säkrare kajakledare. Om du är van paddlare och vill bli bättre inom teknik, taktik och kajakinriktad träning passar du också bra som adept i utvecklingsgruppen. Ett centralt tema är att vi lär oss av varandra och tillsammans så för att trivas och bidra till allas utveckling skall du vara en teaminriktad paddlare.

För att ha rätt förutsättningar att delta aktivt skall du ha följande kompetenser och erfarenheter:

  • Behärska merparten av kompetenserna för EPP Blå Havskajak.
  • Genomfört minst 3 flerdagarsturer i skärgårdsmiljö under de senaste 4 åren.
  • Ha förmågan att vara fysiskt aktiv med kajakpaddling under 6-8 h med kapacitet att hålla en fart på 5 km/h.
  • Ha förutsättning att delta på minst 80 % av träningstillfällena samt kunna genomföra minst 1 h egen träning per vecka mellan träffarna.
Pris

Kostnaden är ett abonnemang (klassat som friskvård enligt Skatteverket) som betalas månadsvis med specialpriset 390 kr/månad. Vid behov av att hyra kajak med utrustning tillkommer en kostnad på 250 kr/tillfälle. 

Intresseanmälan

Utvecklingsgruppen 2024 har 6 platser och intresseanmälan görs till info@wexplore.se. Frågor besvaras via mail eller telefon 08/26 64 48, knappval 2. Märk mailet med “Utvecklingsgrupp 2024”. Mailet skall innehålla en kort självpresentation, beskrivning av dina förutsättningar enligt ovan samt beskrivning av personliga målsättningar för ditt deltagande.

Varmt välkommen med din ansökan!

John Sjöberg

Instruktör/Examinator/Guide/Kajak PT

           

John off pist i Stockholms skärgård (Foto Mark Tozer).